Restaurante El Olivo – God fransk mad på Lars Tyndskids mark- 94 gafler

Kokken Miguel

Kokken Miguel

Jeg vil, fra denne anmeldelse, begynde at lave en opdeling af karaktererne, så hver ret får en karakter og service samt indretning får også karakter, for til sidst at give en samlet karakter. Maden har selvfølgelig størst vægt.

Lars Tyndskids markRestaurante El Olivo ligger ikke på Costa del Sol, men jeg syntes at det er værd, at få den med alligevel. Den ligger faktisk langt ude på landet i en lille landsby. Her på billedet, kan man se gaden, hvor den ligger. Det giver muligvis en ide om, hvor langt ude vi er.

Bag traktoren kan man se nogle flag, det er indgangen til restauranten. Tag et kig her, for at se på google maps, hvor det er.

Det tager omkring halvanden time, at køre dertil fra Fuengirola.

Restauranten er ejet af en tidligere Michelinkok, der har arbejdet i Frankrig og hans kone. Han er flyttet tilbage til sin fødeby og har åbnet El Olivo. Restauranten kan findes i Michelinguiden, men har ikke nogen stjerner. Jeg tror ikke dommerne kan finde derud  🙂 Hvis du gerne vil se deres hjemmeside, deres facebookside, skrive til dem på twitter eller lign. så skal du nok lade være, for jeg tror ikke de bruger det der nymodens teknik så meget. 🙂

OpdækningRestauranten er en speciel oplevelse. Man kommer ind ad en lidt mørk gang, hvor der ikke er noget, der siger dig, at du skal have en stor spiseoplevelse. Når man så kommer ind i restauranten, er man lidt tvivlende, for indretningen er typisk spansk og der er ikke noget der siger, topklasse restaurant. Den er ikke så stor og der er, så vidt jeg ved altid fyldt op, så man skal bestille bord på forhånd. I restauranten bliver vi vist hen til vores bord, hvor der er en stak tallerkner ved hver plads, som man kan se på billedet.

Indretningen er ikke der, hvor de har lagt fokus eller det har de måske, men det er ikke lige en slags indretning, jeg er så vild med. Man kan godt se, at det er mennesker, der er oppe i alderen, der har stået for det.

Der er også et menukort, men det får man ikke brug for. Vi bestiller rødvin, hvidvin og vand. Tjeneren er konen Celia, der er tjener. Hun tager dog ikke imod bestillingen af maden, det står manden og kokken Miguel for og det er lidt anderledes end på andre restauranter. Han kommer ind med sin kokkeuniform og kokkehue og sætter sig ved bordet sammen med os. Han begynder med lidt småsnak og spørger til hvor vi kommer fra, om vi har været der før om der er noget vi ikke kan lide eller er allergiske overfor m.m. Så begynder han at fortælle os, hvis vi skal have at spise. Man kigger ikke på kortet og bestiller, man lytter til det han bestiller til os. 2 foie gras, 2 bønner, 3 confiteret and osv. Hvis man så er meget uenig med ham, kan man bede om mere eller mindre eller noget andet. Det ser ikke ud til, at der er nogen der gør det. Vi fik faktisk en ektra tallerken uden beregning, fordi vi roste en af retterne meget.

foieVi fik en rigtig god foie mi cuit (hjemmelavet), bønner (judias) (jeg tror det var med and) i en tomatsovs mener jeg, confiteret and, indbagt torsk, fyldte artiskokker, fåreost med jordbærmarmelade (tror det var jordbær) og til dessert belgisk chokoladekage og en butterdejskage af en slags, som jeg ikke helt kan huske hvad var.

Alle var simple retter på højt niveau og man kan godt se den franske indflydelse i retterne, hvor der var godt med smør i sovserne, men også med lidt spansk tilføjet. Jeg har lidt svært ved, at vælge en favorit, men bønnerne og anden var topklasse, selvfølgelig er foie jo også ret godt og artiskokkerne var nu også gode…. ja, det bliver jeg ikke helt enig med mig selv om.

bønnerEfterhånden som man spiste, blev stakken af tallerken mindre. Maden bliver serveret midt på bordet og man tager sig det man ønsker og fylder på sin tallerken. Så man skal ikke forvente portionsanrettede tallerkner. Der er rigeligt med mad og kan man spise mere, så får man mere.

Vi fik kaffe og lidt likør til sidst og kom af med €160 eller omkring €27 per mand. Ret billigt for så god en madoplevelse.

Servicen var hurtig og meget venlig.

Karakterer:

Foie: 97

Bønner: 95

Artiskokker: 92

Indbagt torsk: 88

Confiteret and: 94

Fåreost: 85

Belgisk chokoladekage: 93

Butterdejskage: 87

Service: 97

Indretning: 50

Samlet karakter for helhedsoplevelsen: 94 gafler

Her findes anmeldelserne på Tripadvisor.

Telefon: 958 55 74 93

Adresse: Calle de la Constitucion 12, Castillo de Tajarja, 18329 Granada, España (Realejo – San Matias)

indbagt torsk

Indbagt torsk

Fyldte artiskokker

Fyldte artiskokker

kage

Kage

belgisk chokoladekage

Belgisk chokoladekage

regningen

Regningen

This entry was posted in Anmeldelser Restauranter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.