Slægtstavle for Odgaard familien

Med hjælp fra Bo Lyhne, har jeg fået en del oplysninger til min slægtstavle på min fars side. Der er sporet helt tilbage til Niels Skinderup, som blev født i 1585.

Navnet Odgaard ser ud til at stamme fra en gård i Vesløs, som hed Odgaard og senere blev til Nørre Odgaard. Gården ligger i dag på Arupvej 3 i Vesløs. Den kan ses på billedet herunder.

odgaard-gaarden

Kilde: lokalhistoriske billeder fra Thisted kommune

Det ser ud til at gården kom ind i familien i 1821, hvor Peder Olesen købte den af Anders Marcussen Odgård. Det fremgår af bogen om Vesløsgård af Invard Jakobsen.

I 1837 overtog Ole Christian Pedersen, søn af Peder Olesen, gården.

I 1871 købte Ole Christian Pedersens søn, Peder Ræhgård Olesen, gården. Han solgte den igen i 1876 til Jens Peter Simonsen, som ikke var i familien.

Da man dengang ikke gav børnene efternavne som i dag, blev navnet på gården man ejede nogle gange brugt. Peder Ræhgård Olesens søn fik navnet Ole Kristian Olesen Odgaard og navnet er fortsat blevet brugt derefter.

Min bedstefar fik også efternavnene Olesen Odgaard, men ikke alle børnene fik Olesen til efternavn. De fleste fik kun Odgaard.

En oversigt over slægtstavlen kan ses her. Den bedste oversigt findes hvis man klikker på Aneliste i højre side og oversigten her er også meget interessant. Jeg har ikke selv tastet information ind og der er nogle informationer der ikke er korrekte eller mangler. Blandt andet er året for min fars død forkert og der mangler år for hvornår mine bedsteforældre døde. Hvis man kigger nogle generationer tilbage, kan man se at størtedelen af familien stammer fra Klitmøller og omegn og alle kommer fra Thy.

Jeg er ved at udarbejde slægtstavle på min mors side også, men det tager mange timer. Jeg vil også gerne udvide slægtstavlen på Odgaard siden, for at finde ud af om det er muligt at finde Peder Olesens forældre.

This entry was posted in Historien er sand, Privat. Bookmark the permalink.

4 Responses to Slægtstavle for Odgaard familien

 1. Henning Kaulberg says:

  Jeg ved, at der findes en illustreret bog om slægten Odgaard. Jeg har set den i mit barndomshjem, hvor bl.a. en tegning der forestiller en fjern slægtnings død på en træhest, gjorde stort indtryk på mig som barn. Det er på min afdøde mors side, at jeg tilhører slægten. Min mors navn var Marie Kirstine Odgaard Hansen.
  Da mine forældre døde, var slægtsbogen desværre forsvundet !.

  Mvh Henning

 2. Kent Odgaard says:

  Hvad var Marie Kirstine Odgaard Hansens fødselsdato? Har du flere information, til at sætte hende in i anetavlen, andre slægtninge?

 3. Pia Jakobsen says:

  Hej Kent og Henning

  Bogen hedder Odgaard slægterne fra Thyholm, skrevet af Martin Odgaard:https://bibliotek.dk/da/work/870970-basis:08560129 den kan lånes her.
  Henning den afdøde slægtning er muligvis Niels Poulsen Røn død 13.04.1722, min tip7 oldefar, historien står i bogen.

  Kent vi er DNA match på MyHeritage, så der må jo være noget om at vi begge stammer fra Odgaard.

  Kontakt mig på jakobsenpia@hotmail.com hvis I har lyst til at udveksle oplysninger.

  Mvh

  Pia

 4. Kent Odgaard says:

  Der gik lige lidt lang tid, før jeg fik logget ind her igen og så kommentaren. Jeg vil lige tjekke myheritage

Leave a Reply

Your email address will not be published.