Restaurant Oraná – Spansk mad på lidt højere niveau i Fuengirola – 93 og 65 gafler

Jeg har engang for nogle år siden været på Oraná, men jeg husker at jeg fik noget tørt brød og ikke meget mere. Så jeg har ikke været så opsat på at prøve den igen, men den ser indbydende ud så vi gav den en chance en dag til frokost.
Det er et fint lokale, pænt indrettet og rent. Der lidt stil over det og det er ikke den typiske spanske rustikke stil eller den med hvide fliser på væggene.

Vi bestilte lidt forskelligt til deling. Croquetas som jeg altid gerne prøver, hvis de er på kortet. De var gode og hjemmelavede. Vi fik også salmorejo som er en af mine favoritforretter. Den blev her præsenteret lidt anderledes, da man ikke fik en ske til, men i stedet fik rejechips til, så man brugte salmorejo som en dip eller brugte rejechips som ske, afhængig af hvordan man nu ser på det. God salmorejo og så kan man syntes hvad man vil om at skulle spise den med rejechips til. Jeg foretrækker en ske. Derudover bestilte vi humus, som kom med varmt brød til. Den var også et hit, så alle forretter ramte plet.

Nu ved jeg ikke, om man kan sige helt nøjagtigt, hvad der var forret og hovedret, for så fik vi vel egentlig kun en hovedret, som var en lille oksehaleburger. Den var lille, men smagte fortræffeligt og man var fristet til at bestille flere.

Til dessert fik vi natillas og en cheesecake. Cheesecake var igen lavet lidt anderledes end man normalt ser. Den kom i et glas, hvilket dog ikke gjorde den dårligere. Natillas var tyk og cremet med en slags mandelsmåkage til.

Som man kan se på billederne, gøres der noget ud af anretningen og det er ikke bare “tapas på en tallerken”. Maden er lavet fra bunden og man kan smage, når det ikke er frosne eller genopvarmet mad.

Tjeneren fortalte at de nogle gange købte nogle specielle ting hjem, som ikke var på menukortet. Nogle gange nogle gode stykker tun til at lave tataki af og andre gange noget ekstra godt kød. Så restauranten skal prøves til aftensmad på et tidspunkt, hvor nogle af de lidt større retter på kortet skal prøves af.

Prisen ligger lidt over de almindelige spanske restauranter, men det gør smag og kvalitet også, så der er meget god sammenhæng. Jeg kan selvfølgelig ikke huske, hvor meget vi kom af med. Restauranten ligger lige overfor Hotel Pyr i Fuengirola. Find dem på facebook her.

Et senere besøg på restauranten gav et noget andet indtryk. Meget dårlig betjening og en jævn præstation på madsiden. Der gives 65 gafler for andet besøg.

salmorejo croquetas dessert-araná oraná-dessert postre

 

This entry was posted in Anmeldelser Restauranter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.