Jeg holder vægten med Dukan kuren 4. fase

Jeg har nu været i 4. fase et stykke tid og holder stadig vægten. Vores livsstil er ændret en del, ift. før vi startede på Dukan kuren. Den måde vi lever på nu er, at vi er forsigtige med hvad vi spiser i løbet af ugen og i weekenden spiser vi hvad vi vil. Torsdag er altid proteindag. Om aftenen spiser vi stort set aldrig kulhydrater og vi har også skåret meget ned på kulhydraterne ift. før kuren, men vi spiser flere grøntsager.

Vægten holder sig på det samme niveau, for os begge. Jeg svinger mellem 79 kg. og 82 kg., hvor jeg tager lidt på i løbet af weekenden og taber det så i løbet af ugen.

Jeg er begyndt at spille basketball igen og selvom at det kun er en gang om ugen, så er det godt til at komme lidt i form. Jeg vil muligvis forsøge, at tabe et par kilo mere så jeg kommer til at svinge mellem 77 kg. og 80 kg. i stedet. Med lidt ekstra motion og et par små opstramninger, skulle det være muligt.

Der er kommet godt gang i hjemmesiden om dukan kuren og jeg kan i forum, at der er mange der taber sig. Der er et par stykker, som taber sig vildt hurtigt og for andre er det lidt langsommere. Det er jo fantastisk, at man kan hjælpe til med det. Der er også nogle der falder fra efter et stykke tid. Generelt ser det ud til, at når man taber sig meget i starten, er det nemt at holde sig motiveret, men når det begynder at gå langsommere og nogle gange stå stille, så mister folk motivationen. Jeg tror også, at det for nogle måske er den undskylding de søger efter, for at gå tilbage til de gamle vaner. “Jeg kan ikke tabe mig mere, så jeg kan ligeså godt stoppe med kuren”.

Jeg tror også, at der er en del der kun tager de første to faser. De taber sig 5-10 kg. som de ville og så stopper de. Mange af dem, kommer til at tage på igen, fordi 3. fase er utrolig vigtig, hvor man lige så stille begynder at spiser de forskellige madvarer igen og vender kroppen til det.

This entry was posted in kur. Bookmark the permalink.

16 Responses to Jeg holder vægten med Dukan kuren 4. fase

 1. Lone(Lucky) says:

  Hej Kent..
  Det du skriver med at man holder motivationen,når det går godt og ikke kan holde den når der ikke sker noget det kan du ha ret i,det er svært når der ikke sker så meget på vægten, men så er det jo lige netop man skal forsætte kampen sådan er det for mit eget vedkommen,hvis jeg ikke forsætter til jeg er i mål så har jeg svigtet mig selv,og så går det galt igen og vægten går den forkerte vej…Det er da til stor motivationen at læse at det går godt for dig/jer så man ved det kan lykkes når man ikke giver op på halv vejen.

 2. admin says:

  ja, når der var et par dage, hvor vi ikke tabte noget, så kunne vi kigge på det, vi allerede havde tabt os og vidste at det ville gå fremad igen. Men vi var også top motiverede da vi startede og havde bestemt, at vi skulle igennem kuren og tabe os.
  Når man så kommer i mål og har tabt de kilo man ønsker, så er det jo bare en fantastisk følelse. Det var også ok, at skulle forny hele garderoben 🙂

 3. Lone(Lucky) says:

  Det med tøjet glæder jeg mig også til :),jeg har lavet en “tøjgris” 100kr for hver smidt kg og fået manden til at smide en ½ x oveni når jeg er i mål pt.er den på 2000kr,mangler ca 15-18kg så der skulle nok blive til lidt nyt…
  God weekend…

 4. majser says:

  Hej Kent
  Det er jo skønt, at du er kommet i mål, eller rettere er i 4. fase (det er jo næsten det samme) 🙂
  Men hvordan gør du, når I rejser på ferie?
  Hvis jeg skal på ferie i 2 uger og ikke rigtig kender maden der, hvor jeg skal hen, har jeg svært ved at forestille mig, hvordan jeg skal få de til at hænge sammen.
  Har du nogle gode råd?

 5. admin says:

  @majser
  Det kommer lidt an på, hvilken fase du er i. Tag et kig på det indlæg jeg lavede om vores tur til Las Vegas. https://kentodgaard.com/2011/08/09/ny-hjemmeside-og-pa-ferie/
  Hvis du er i fase 2, kan det være svært at holde når du er på ferie og jeg syntes heller ikke, at man skal holde sig strengt til kuren når man er på ferie. Det er jo ferie og man skal nyde det. Men man kan godt tage nogle forholdsregler og sætte nogle retningslinier op, der sikrer at man ikke kommer tilbage med alt for mange ekstra kilo.

 6. christel says:

  Er det ikke for tidligt, at I er i fase 4? Når du har tabt dig – var det ikke 18 kg? Så skulle du have været i tredje fase i 180 dage – eller har jeg misforstået noget?

 7. admin says:

  Hvis du tager et kig på blogindlæggene, kan du se at jeg startede i januar 2011 med kuren og havde tabt det jeg skulle i april. Skulle være omkring 180 dage/6 måneder i 3. fase. April + 6 måneder frem, vil sige at jeg i oktober 2011 afslutter 3. fase. Dette indlæg er lavet i februar 2012.

 8. Christel says:

  Jeg kan godt se nu, at du startede 3. fase i august .. beklager regnefejlen. Fedt at høre, at det går jer så godt.
  Jeg håber, at du vil hjælpe mig lidt. Jeg startede i okt. og nåede næsten i mål omkring januar. Jeg ville så gerne tabe lidt mere, men efterhånden blev jeg træt af kuren og gav mig selv lov til at falde i fx et par dage i træk. Jeg har hver gang taget mindst et kg på for hver dag med usundt. Og sidst jeg faldt i og nåede at spise en dag sundt igen, faldt jeg i igen .. mere eller mindre fordi jeg havde meget lyst og gav mig selv lov – og ved at jeg kan smide det hurtigt igen. Men det kan næppe være sundt med fem kg plus og fem kg af igen i en periode på ti dage.

  Nu er jeg ved min laveste vægt igen, og skulle måske i virkeligheden smide 5 kg mere, men stopper ved de tre kg, som svarer til tre uger – for ikke at falde i flere gange, og for at komme i gang med at få brød og frugt og blive stabiliseret!
  Jeg har i den forbindelse et spørgsmål: er det dumt at gå ind i 3. fase, et par kg før man er nået i mål? Jeg forestiller mig, at jeg kan tage en uge eller to’s kur på et senere tidspunkt, hvis der ikke rasler lidt mere af. Men planen er også at jeg vil komme i gang med at træne mere. Undskyld det lange indlæg, og jeg håber at du har lyst til at give din mening.

 9. admin says:

  Når du tager på og taber dig hurtigt igen, er meget af det ofte vand i kroppen. Jeg tager gerne på over weekenden og hvis jeg vejer mig mandag, har jeg gerne taget 2-3 kg. men tirs-ons. er det meste væk igen, så det er ikke “rigtig” vægt jeg har taget på eller taber. Hvis du følger 3. fase strengt og holder dig til reglerne, samtidig med at du dyrker motion, bør du stadig tabe dig lidt i denne fase. Specielt i første del af fase 3.
  Det kan måske mere være et problem, hvis du har nemt ved at falde i og spise det du ikke må og derfor kommer til at springe over mange gange. Så kan det være sværere, at komme af med de sidste kilo.
  Sjovt nok for mange, så er det lige før målstregen, at det bliver svært. 🙂
  Jeg regner selv med, at gå tilbage i fase 2 et stykke tid, for lige at smide et par kilo mere før sommeren. Men regner med at begynde, at dyrke mere motion nu, så det skulle også hjælpe.

 10. majser says:

  Hej Kent
  Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvordan jeg skal nå dig.
  Jeg har skrevet til dig i forum, og jeg har prøvet at skrive i din dukanblog.
  Jeg tænkte, om du ikke kunne oprette en tråd i forum, som er beregnet til at skrive til dig, hvis vi har spørgsmål? Så kunne du tjekke den tråd, når du er på siden. Er det en mulighed?
  Kh Maj

 11. admin says:

  Hej Maj,

  Du kan skrive til mig på info(a)dukanslankekur.dk, men jeg kan også oprette en tråd i forum.

 12. majser says:

  Tak for svar, Kent. Rart at vide, at jeg kan nå dig på den mailadresse. Men jeg synes dog, at det for alles skyld vile være en god idé med en tråd i forum, som du så tjekkede, når du var inde på siden.

 13. Didde says:

  Hej Kent,
  håber det er okay at jeg fanger dig her. Men nu er du jo lidt af en Dukan ekspert 🙂 Jeg er relativ ny (har været i gang i lige knap 3 uger) Jeg var i angrebsfasen i 7 dage og tabte 5 kg, men synes vægten har stået stille de sidste par uger. Ved godt at det var et stort vægttab på kort tid, men tænker lidt om jeg kan ha’ ødelagt det lidt for mig selv da jeg en gang imellem på mine protein dage har spist grønt til aftensmad fordi vi har været ude?
  Og kan man spise for lidt? Synes ik rigtig jeg er særlig sulten, og skal tit minde mig selv om at huske at spise. (så får nogle gange kun 3 måltider) Kan det også sænke mit vægttab?

  På forhånd tak 🙂

 14. admin says:

  Du har ikke ødelagt det, ved at spise grønt på nogle proteindage. Det eneste der kan ske, er at du taber dig lidt langsommere de dage, hvor du ikke har overholdt kuren helt.
  Du kan spise for lidt. Du bør spise nok, for at holde maven i gang og for at kroppen ikke justerer til at du spiser mindre.
  Hvis du har spørgsmål, anbefaler jeg, at du går ind på dukanslankekur.dk og bruger forum. Der er masser af hjælp at hente, opskrifter samt opbakning fra en masse der er på kuren.

 15. May-Britt says:

  Hej kent
  jeg håber det er ok jeg skriver her da jeg ikke kan finde svar nogen steder og ingen der svarer og du ved ji en del om Dukan. har prøvet at skrive på facebook og Dukanslankekur.
  Det drejer sig om at vi skal jo have 2 spsk havreklid om dagen. jeg savner brød så jeg har byttet nogle spsk havreklid ud med Fiber Husk.. på den måde så får man jo tykkere skiver ud af brødet. som man igen kan dele.
  F.eks bruger 8 spsk havreklid istedet for 12 som i opskrift så kan man lave 8 tykke skiver brød m 1 spsk havreklid i hver. På den måde kan man spise mere brød for at få de 2 spsk
  MEN må man det?? For er Fiber Husk det samme som havreklid??
  Synes ellers det er en god ide til at få mere brød.
  Håber du kan hjælpe
  MVH May-Britt

 16. admin says:

  Så vidt jeg kan læse mig frem til, så går fiber husk under tolererede produkter og kan ikke erstatte havreklid. Men jeg kan ikke helt finde nøjagtig info om, hvor meget man må spise af det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.