Dukan diet eller Dukan kuren første update

Kuren er startet og vi kører på 4. dag. Vi tager 7 dage i angrebsfasen, hvor vi kun spiser proteiner og det går fint indtil videre. Jeg har tabt mig nøjagtigt 900 gram hver dag, hvilket må siges at være en succes. Juhuuu 2.7 kg. efter 3 dage. Jeg har haft lyst til lakrids nogle gange, men har druknet sulten med vand eller kaffe.

Vi har gået en tur hver dag og en dag har jeg lavet nogle øvelser med Wii fit og derudover har jeg ikke dyrket motion. Wii fit gav mig meget ros for at komme tilbage og begynde at dyrke motion. Jeg kan forestille mig, at hvis man dyrker noget rigtig motion, vil man kunne tabe over 1 kg. per dag i angrebsfasen.

Vores helt fantastiske menu i angrebsfasen kan indeholde kylling, kalkun, magert oksekød, oksemørbrad, magert hakket oksekød, diverse forskellige typer fisk og skaldyr. Vi drikker skummetmælk i kaffen, spiser yoghurt med 0% fedt, frisk ost med 0% fedt. De eneste grøntsager vi kan spise er lidt løg og hvidløg. I stedet for sukker, bruger vi sødemiddel. Brug af salt reduceres til et minimum. Tilladte drikkevarer er vand, te, kaffe, cola light og ikke meget mere.

Til morgenmad har vi lavet en slags pandekager lavet af havreklid, lidt hvedeklid, lidt youhurt 0% fedt og æg, som vi spiser med kyllinge- eller kalkunskinke på. De smager fint, så det kan godt anbefales. Det er ikke bacon og pandekager, men det er heller ikke som at spise pap.

Til frokost spiser vi det store måltid med kød. Her har vi fået fisk et par gange, den ene gang var fisken blevet for salt, selvom vi ikke skal bruge meget salt, så ved ikke hvad der skete, men det smagte ret skidt. Den anden gang fik vi hel fisk lavet i ovnen med lidt løg og hvidvin. Den var god.Vi fik noget magert oksekød i dag til frokost, det var lidt som at spise læder, så vi skal nok satse på lidt højere kvalitet næste gang. Tror det er vigtigt, at vi får lavet noget ordentlig mad for at holde motivationen.

Til aften har har vi fået æggekage et par gange, med enten tun eller kalkunskinke. Til æggekagen har vi kun brugt et æg per person og har købt æggehvide på flaske, som vi putter i, så vi ikke får så meget æggeblomme. En aften fik vi to kalkunpølser med et spejlæg stegt uden fedt, med lidt sennep til.

Det er vigtigt at drikke rigeligt i denne fase, hvor man kun spiser proteiner. Minimum 1,5 liter væske om dagen, hvilket jeg ikke syntes har været et problem.

Det, at vi i år begge er på kur, gør det meget nemmere og vi kan holde hinanden i ørerne, så vi ikke spiser det vi ikke må. Det er helt klart en fordel og jeg anbefaler at hele husholdningen er på kuren og spiser det samme.

Næste update kommer når vi er færdige med angrebsfasen. Indtil videre må jeg sige at Dukan kuren virker godt. Du kan følge alle indlæg om kuren ved at klikke her.

Kort intro her.
Jeg har lavet en hjemmeside om Dukan Kuren, som kan findes her.

This entry was posted in kur and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Dukan diet eller Dukan kuren første update

 1. Pernille says:

  Må jeg spørge HVOR du har købt æggehvide på flaske?? Jeg leder og leder, men kan kun finde de små i bakker, og de forslår ikke langt!!
  Håber på svar.

  God dag

  Mvh. Pernille

 2. admin says:

  Hej pernille,

  Prøv at spørge inde på forum på dukanslankekur.dk. Jeg bor i Spanien, så jeg ved ikke helt, hvor du kan finde det i Danmark.

 3. salma says:

  hvor kan jeg finde yoghurt til 0,0,0% fedt eller ost , jeg kan ikke finde den i ingen sted.

 4. Kent Odgaard says:

  Du må få mejeriprodukter med op til 2% fedt.

 5. Trine Nielsen says:

  Hej Kent:)
  Er der nogen mulighed at få fat på dig på?:)
  Ville nemlig rigtig gerne høre om nogle gode opskrifter, og mere om din oplevelse på dette, hvis det er muligt 🙂
  Med venlig hilsen Trine Nielsen 🙂

 6. Kent Odgaard says:

  @Trine
  Du kan finde opskrifter på dinslankekur.dk og læse om mine oplevelser her på bloggen. Kig under dukan kur i menuen øverst.
  Ellers kan jeg kontaktes på hifidunn(a)hotmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.