Blæsende Torremolinos halvmaraton

Søndag løb jeg halvmaraton i Torremolinos. Det blev besluttet lidt i sidste øjeblik og tilmeldingen blev lavet 2 timer før de lukkede. Jeg har ikke trænet så meget siden Malaga maraton, så jeg var lidt i tvivl om jeg burde løbe. Men jeg vil gerne løbe en god til til halvmaraton i Malaga, så jeg tænkte at jeg kunne tilmelde mig og bruge det som træning. Så planen var at løbe den stille og roligt og måske løbe lige under 1.40.

Morgenforberedelse var som den plejer at være. Jeg kørte selv til Torremolinos og fandt uden problemer parkering. Jeg skulle på toilet inden start og det var da heldigt, at jeg var ankommet i god tid, for der var lang kø. Derefter lidt opvarmning og udstrækning. Det var begyndt at blæse ret meget og der faldt lidt regn, uha det var da ikke noget jeg var tilfreds med.

Før start kunne jeg høre speakeren fortælle at det var en meget flad rute, så det var fint.

Jeg smuttede ind ved startlinjen omkring de 1.35 og fandt plads mellem de omkring 1600 løbere, der stillede til start.

På slaget 10 blev løbet sat i gang og vi løb i medvind et par hundrede meter og drejede til højre op ad en lidt stejl bakke. Var det her den flade rute der var blevet nævnt? Jeg så en fra atletikklubben lidt foran mig og besluttede at han snart skulle overhales, men først skulle bakken lægges bag mig. Vi løb så lidt ned ad bakken igen og kom ud på et lige stykke, hvor vi løb i zigzag. Lidt efter kom vi ud til et åbent stykke og her kunne vinden mærkes, da den nu kom imod os og det skiftede nu en del, hvor vi havde medvind og modvind og af den kraftige slags.

Efter et par kilometer overhalede jeg ham fra klubben og fandt en god rytme, som jeg egentlig troede lå omkring de 4.30, men efter hver kilometer havde jeg løbet lidt hurtigere. Lidt senere var tiden ret stabil omkring de 4.30. Nogle lige over og andre lige under og så den første kilometer på 4.50 og en af de sidste på 4.52.

Efter en 7-8 km. kommer vi ud til Plaza Mayor og drejer ned mod stranden, hvor vi skal løbe omkring 10 km. med nogle få sving og lidt frem og tilbage. Her er en ret stærk sidevind, som jeg føler er lidt modvind begge veje. Vi slår nogle små sving ind imod byen engang i mellem og her kan man mærke styrken af vinden. I sidevinden prøver jeg at finde læ ved forskellige løbere. Nogle løber og hælder mod den ene side, på grund af den stærke vind. De sidste kilometer langs stranden slår jeg flere gange den ene fod mod benet da jeg er lidt træt og vinden skubber ret stærkt.

Ved omkring km. 18 drejer vi ind i byen igen og km. 19 til 20 er op ad bakke i modvind. Det var et ret hårdt stykke og også min langsommste kilometer med 4.52. Det går lidt ned igen og så tager vi et par hundrede meter op før vi kommer ind på opløbsstrækningen.

Jeg kom i mål i 1.36.16, så min løb langsomt plan gik ikke helt som planlagt. Jeg er ikke helt enig med speakeren i at ruten var meget flad. Der var flere steder, hvor vi skulle kravle op ad nogle bakker. Måske var stigningerne bare meget mere koncentreret, for jeg syntes at ruten i Marbella virkede fladere.

Der var et sted på ruten, hvor en lidt ældre mand begyndte at løbe ved siden af mig. Han lugtede helt vildt meget af hvidløg, så jeg blev nødt til at sætte farten op, for det var ikke til at holde ud. Så det hjalp nok med at få en lidt bedre tid.

torremolinos-maraton-løb

This entry was posted in Historien er sand, Privat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.