Restaurant Messina i Marbella – Gourmetrestaurant – 83 gafler

Efter at have hørt og læst meget godt om Restaurant Messina i Marbella, blev det endelig tid til at prøve den.

Beliggenhed og indretning

Restauranten ligger lige ved siden af det nye hotel Fuerte, men op mod vejen, så beliggenheden er ikke den bedste. Man skal ikke komme for udsigten for den er der ingen af.

Indretningen er moderne og hyggelig. Der er borde med almindelige stole og borde med stole der lidt i retning af en slags lænestole-spisestol. Når man først sætter sig i dem, føles de meget behagelige, men efter et stykke tid er armlænet ret meget i vejen. Så man skal enten sidde med armene på indersiden af armlænet eller ovenpå hvor man får hævet armene ret meget.

Maden

Det var spændende at komme i gang med maden, da vi havde høje forventninger.

Vi fik først en lokal øl, en blond ale fra Golden Mile som var rigtig god.

Man kan spise a la carte eller en af deres to menuer. Valget var nemt, da vi ville prøve så meget som muligt, så vi tog den lange menu til 78 euro. Man kan få en vinmenu til €35, men vi valgte selv vine.

Der kom et par små retter på bordet først, som ikke var en del af menuen. Der var nogle forskellige cremer, brød og svampe.

Derefter startede vi menuen med søpindsvin, som der var delte meninger om. Det var en creme i en fond af sellerirod. Derefter fik vi kammusling med gurkemeje og shiitakesvampe. Den ret var jeg ret begejstret for. Kammuslingen var tørret og det gav den en mere intens smag.

Tredje ret var en favorit hos flere af os. Ål, med en slags dashiskum (japansk fiskefond) og foie gras. Topkarakter til den ret.

Så skiftede vi til en kødret og jeg ikke så begejstret for kødretterne, da meget rødt kød ikke er blandt mine favoritter. Roast beef af and. Et par stykker meget rødt andekød.

Inden næste kødret fik vi dagens fisk og jeg kan selvfølgelig ikke huske hvilken fisk det var. Men den var god og det var de tilhørende grøntsager også.

Så kom der papada iberica; et stykke meget fedtholdigt svinekød. Den smagte fint, men der var lidt for meget fedt til at den faldt i alles smag. Ikke en ret jeg vil huske.

Sidste kødret var due med sellericreme og grapefrugt. Igen meget rødt kød, som ikke faldt helt i min smag.

Så blev det tid til dessert. Der var en meget sød en med chokolade og en mere sur med appelsin, grape og basilikum. Begge smagte godt.

Til kaffen kom en kasse med hjemmelavet chokolade, hvor der var nogle meget gode stykker i mellem.

Der var et par stykker der fik kaffe og der kom også et par cognac på bordet. For 6 personer blev det i alt €642. Som det sker på mange restauranter på Costa del Sol, så blev der også lavet en opkrævning for service. €2,90 per person. Stadig et koncept jeg ikke forstår og som trækker ned.

Betjening

Tjenerne var meget professionelle, venlige, opmærksomme og korrekte når de serverede. Den eneste fejl var måske, at deres engelsk kunne være lidt bedre. Vi spurgte efter at få det gentaget på spansk, når de præsenterede de forskellige retter.

Karakter

Jeg havde måske for høje forventninger til denne restaurant, da jeg havde hørt så meget godt om den. Fisk og skaldyr trækker op, men fjerkræ trækker ned. Dessert hverken eller. Ekstra for service trækker ned, men betjeningen trækker op. 83 stjerner, måske påvirket af at den ikke levede op til det jeg forventede.

This entry was posted in Anmeldelser Restauranter, Historien er sand. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.