Halvmaraton Marbella

media-maraton-marbellaNu var jeg heldigvis kommet over min forkølelse og følte mig klar til at løbe halvmaraton i Marbella. Dog har jeg på de seneste træningsture haft problemer med smerte i musklen foran på højre ben. Når jeg har løbet et sted mellem 6 og 9 km. begynder den at gøre ondt og det er nærmest som en smule krampe. Det sætter sig så op i knæet og jeg bliver nødt til at stoppe og lave en smule massage. Jeg fik også ondt i ryggen på en af de sidste træningsture. Den slags ondt, hvor man næsten ikke kan bevæge sig. Så der er blevet udstrækning og massage har været en del af sidste uges forberedelse. Det var jeg selvfølgelig lidt nervøs for, når jeg skulle ud på så lang en tur.

Da vi startede var der lidt over 20 grader og temperaturen steg til omkring 24 grader. Meget af turen blev løbet i direkte sol, så det var varmt og man svedte meget. Det ville have været fint med et enkelt vanddepot mere 🙂

Der var en hel del fra atletikklubben i Fuengirola og der var en der mente at jeg skulle gå efter 1.35, når jeg nu havde løbet på 1.40 i sidste løb, hvor der var en del bakker og der blev løbet meget på skovveje, jord og grus og dette løb var på hårdt underlag hele vejen og kun med et par små bakker. Jeg mente selv at 1.37 ville være fint, da jeg skulle løbe 4.30 pr. kilometer for at løbe 1.35 og på de seneste træningsture, syntes jeg ikke at det var en behagelig fart, så hvis jeg kunne holde den lidt under 4.40 pr. km. ville det være fint.

Ved start prøvede jeg at placere mig oppe foran, men kom alligevel til at stå et godt stykke tilbage, da mange gik ind til start via målstregen. Da jeg løb i Malaga kom jeg til at placere mig for langt tilbage og det kostede meget tid på de første par kilometer. Her var der 2500 løbere til start, mod 7000 i Malaga. Alligevel betød det, at den første kilometer blev løbet på 4.51 og den næste på 4.40, så der var lidt der skulle indhentes. Derefter blev der lidt spredning på løberne og kun nogle få gange sad jeg fast bag nogle løbere.

På 2. km. løb vi op af den længste og stejleste bakke på turen, så den var lidt hård, da jeg ikke syntes at jeg var ordentlig varm endnu. Efter bakken løb vi ind i den historiske bydel af Marbella og der var mange sving, så det var lidt svært at finde en rytme. Ved omkring 3. km. kom vi ud på en asfaltvej og jeg løb omkring 4.30 pr. km. her. Jeg løb ved siden af en pige, som også holdte dette tempo og tænkte at det kunne være at det var en, der kunne trække i mig. Hun lød dog ikke som om, at hun kunne holde tempoet så lang tid, da hendes åndedræt var meget tungt. Jeg hævede tempoet en lille smule og begyndte at overhale mange.

Jeg kom frem til en fra klubben, som jeg ikke kendte. Fernando M.M. stod der på hans trøje. Ham hægtede jeg mig på og fulgte ham hele vejen hen ad strandpromenaden. På strandpromenaden følte jeg mig fint tilpas og løb nogle kilometer på mellem 4.21 og 4.30. Ved en vandstation kom han lidt foran mig og da vi nåede til Puerto Banus, hvor vi skulle vende ude på molen, satte han lidt mere fart på og jeg mistede ham af syne.  Her var vi omkring km. 14 og jeg begyndte at føle mig lidt træt, hvilket betød at mit tempo faldt omkring 5 sekunder pr. kilometer de næste 5 kilometer.

Jeg overhalede stadig en del løbere og blev kun overhalet af få. Jeg kom forbi flere fra klubben og havde set en løber, som jeg havde som mål at nå frem til. De sidste 3 km. pressede jeg mig lidt og hævede tempoet igen. Jeg løb et par kilometer med en enkelt løber og satte tempoet op på den sidste kilometer, hvor jeg omkring 1 km. mærket overhalede ham jeg havde haft som mål at nå. Til sidst overhalede et par stykker lige før målstregen.

Da jeg ifølge mit ur manglede 100-150 meter for at nå op på en hel distance for halvmaraton, løb jeg lidt rundt imellem alle de folk der var i målområdet. Det var et ret langsomt tempo, så det kostede noget tid. Så den fulde distance i følge mit ur på 1.35.11. Min officielle tid for løbet var 1.34.08. Så hvis jeg kunne have løbet hele distancen uden at løbe mellem en masse folk, ville den nok ligge på 1.34.40 eller deromkring. Jeg ved ikke helt hvilken fejlmargin der er på sådan et ur.

Under løbet fik jeg flere gange ondt ved det ene skulderblad, hvilket generede mig meget og besværliggjorde lidt vejrtrækningen, men det gik væk igen efter 1-2 kilometer.

Jeg kunne se at Fernando som jeg løb bagved et stykke af vejen, var kommet i mål i lidt over et minut før mig. Så han havde god fart de sidste 8-9 km.

Jeg havde to tuber gel med, som jeg indtog lige før vanddepoterne ved 10 og 15 km.

Resultatet af løbet blev også to store vabler. Så måske skal jeg prøve med de andre sko til næste løb.

This entry was posted in Historien er sand, Privat. Bookmark the permalink.