Halvmarathon i Malaga

Jeg løb mit først halvmarathon søndag d. 21 marts. Jeg havde aftalt med de samme to, som jeg løb 10 km. med, at vi skulle løbe den sammen. De sprang dog fra i sidste øjeblik, da de ikke mente de havde trænet nok. Jeg havde selv været skadet i de 3 uger op til løbet, så jeg kunne ikke træne så meget. I den sidste uge op til løbet, kom jeg over skaden og fik løbet nogle dage.

Det var lidt spændende hvor godt løbet ville gå, da jeg ikke kun træne ordentligt, men jeg havde løbet 15 km. på 4.55 pr. km 5 dage før. Så jeg regnede med at være i stand til at løbe på mindst 1 time og 50 minutter.

Jeg havde forberedt mig så godt jeg kunne, med masser af kulhydrater og vand dagen før og til morgenmad og fulgte lidt forskellige råd fra diverse løbesites og blogs.

Der var helt udsolgt til Malaga halvmarathon som fejrede 25 års jubilæum. Det betød at der var 7000 løbere til start, hvilket er en del. Det regnede lige indtil jeg gik ud til start, men stoppede så og begyndte først at regne igen 10 minutter efter jeg kom i mål.

Jeg gik ind ved omkring 1.45 ved start. Starten er delt op, så du kan gå ind i forhold til hvor hurtigt du regner med at løbe, så de hurtigste starter forrest og de langsommste starter bagerst. Mit mål var 1.45, taget i betragtning at jeg ikke havde haft så god en forberedelse.

Da vi startede tog det lidt tid at få gang i feltet. Der var en del der enten ikke havde placeret sig i forhold til den tid de kunne løbe eller også var ret ambitiøse. Den første kilometer var som at løbe i en bus i myldretid og det var meget svært at overhale. Samtidig begyndte de langsomme løbere at falde tilbage, så dem skulle man udenom. Det gav en tid på næsten 6 minutter den første kilometer.

På 2. kilometer løb vi stadig tæt og der skulle løbes lidt fra side til side for at overhale, men det var muligt at sætte farten lidt op og 2. kilometer blev løbet på 5.10. Derefter blev der lidt spredning, dog uden at nogensinde kom nogle større huller mellem løberne. 7000 fylder godt også når der løbes 21 km. 3. km. var det muligt, at sætte farten lidt mere op, men der var stadig mange bremsere og alt for mange der havde startet for langt fremme i feltet, så det blev stadig kun til en tid på 5.01.

På 4. km. kunne jeg begynde at finde en rytme og tænke over at skulle indhente haren, som markerede 1.45. Han var dog langt foran, da jeg havde brugt så lang tid de første kilometer og inden jeg faktisk om over startlinjen. Så den første hare var faktisk 1.50. Jeg var lidt nervøs for at starte for hårdt, så jeg gik kold til sidst. Så jeg 4.-6. km. på løbet på omkring 4.50.

Jeg følte mig ret godt tilpas, så jeg satte herefter farten lidt op, så frem til km 11 løb jeg omkring 4.45. Jeg syntes stadig at følte mig godt tilpas, så jeg satte farten lidt mere op. På det tidspunkt var vi inde i centrum, så der var lidt bakker og nogle lidt smallere gader som nogle gange bremsede lidt, så det var lidt ujævnt tempo de næste kilometer med mellem 4.36 og 4.51.

Jeg kunne nu se 1.45 haren lidt længere fremme, følte mig stadig godt tilpas og havde kun omkring 5 km. til mål så farten blev sat yderligere op. Km. 17-21 løb jeg på mellem 4.17 og 4.26. Jeg overhalede 1.45 haren og pressede ekstra på. Jeg slog også min 5 km rekord på dette stykke med omkring 10 sekunder.

Jeg kom i mål på 1.41.12 som reel tid og officiel tid 1.42.50, hvilket var en kilometertid på 4.46. Der kan man se hvor mange løbere der var foran mig, når det tog over halvandet minut at komme over startlinjen, fra løbet blev skudt i gang. Det burde være muligt, at løbe den på under 1.40 med min nuværende form, men målet er at komme under 1.30. Det kræver dog lidt mere træning 🙂

Jeg satser på et løbe et par kortere løb i løbet af næste måned og så gerne et helt marathonløb efter sommer, muligvis nationalpark Thy marathon.

Mandag blev jeg næsten tvunget ud i en basketballkamp. Der var kun 4 spillere, så det blev til 40 minutter. Mine lægmuskler føltes som sten bagefter, så nu står den på nogle dage uden fysisk aktivitet.

 

 

 

This entry was posted in Historien er sand. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.