Danskere er lidt selvfede :)

Jeg så denne artiklen i Ekstra Bladet og kom til at tænke på hvordan danskere fejrer de ting man vinder rundt omkring i verden, lige meget hvor lille en sejr det er. Artiklen fortæller om at nogle forskellige typer spiritus har vundet guld, sølv og bronze ved San Francisco World Spirits Competition og at et dansk destilleri vandt Distillery of the year ved Berlin International spirits competition. De har så kun nævnt nogle af de danske medaljer og ikke medtaget alle sammen.

Der er så bare den lille ting ved det, at stort set alle deltagende mærker får medaljer ved San Francisco World Spirits Competition. Skalaen går fra dobbelt guld til bronze, så bronze er altså ikke særlig godt. De skriver at lidt over 1500 deltog i konkurrencen og ved at kigge på medaljerne, kan man se at der er givet næsten 1400. I artiklen lyder det som om, at når der er nogle af mærkerne der har vundet guld, så betyder det at de er blevet nummer 1 foran alle de andre. Det forholder sig så ikke helt sådan.

Der er også en lille detalje omkring Distillery of the year, som et dansk destilleri vandt. Kigger man på resultaterne, kan man se at det faktisk er Danish Distillery of the Year som blev vundet. Når der så kun var 3 deltagere fra Danmark, så er det altså heller ikke så vildt stor en præmie.

Man kunne godt få den tanke, at det var en pressemeddelelse sendt fra Nordisk Brænderi, som avisen havde lavet copy paste med og ikke undersøgt yderligere. Når det nu er noget om dansk succes i udlandet.

Der skal snart afholdes klubmesterskaber i græskarkast i byen Cheviot i New Zealand, hvor det rygtes at der er dansk deltagelse. Hvis danskere skulle gå hen og vinde, kommer vi nok til at høre om det.

 

 

This entry was posted in Det irriterer mig, Historien er sand, Hvad?. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.