Avatar 3D på spansk, med store 3D briller

Så fik vi endelig set filmen som alle snakker og poster om for øjeblikket, Avatar. Jeg var lidt i tvivl om jeg skulle se den på engelsk eller på spansk i 3D, da det ikke er muligt at se den på engelsk i 3D i Malaga. Det blev til den spanske version i 3D, efter rådgivning fra Facebook, diskussion med Kati og Finn og en nøje for og imod analyse. Der er tre ting jeg vil kommentere ved denne 3D oplevelse; selve filmen, 3D effekten og 3D-(lorte)brillerne.

Filmen minder lidt om Danser med ulve i en meget moderne version. På nær det lille Avatar twist, så er historien ikke ny og man ved mere eller mindre hvad der vil ske, når man har set den første time af filmen. De onde vil have det de gode har og prøver at tage de med magt, de gode kæmper tilbage og det ender med et kæmpe slag, som bølger frem og tilbage, (gad vide hvem der vinder..?) blandet med lidt kærlighed og de sædvanlige gode og onde karakterer, dem man tror er onde, som viser sig at være gode og dem der skifter side. Men historien er godt fortalt, der var masser af action og blandet med de mange flotte scener i filmen, er den helt sikker værd at se. Jeg var underholdt hele vejen igennem de næsten 3 timer filmen varer. Nu hvor klimatopmødet i København netop er afsluttet, har den jo også et meget passende budskab.

3D effekten tog lidt tid at vænne sig til. I starten syntes jeg det hele var lidt grumset i kanten og jeg var ikke helt overvundet af denne meget lovpriste film. Efter en halv times tid blev det bedre, jeg ved ikke, om det var på grund af at mine øjne vænnede sig til 3D effekten, om det var vinklen på brillerne, om jeg havde brugt dem forkert eller om det var noget helt andet. Men da jeg fangede det og kunne se filmen ordentligt, var det stort. Nogle effekter var super godt lavet og til tider skulle man holde sig tilbage, for ikke at prøve at fange nogle af de flyvende blomster og andre ting, der var ved at ramme dig i hovedet. Jeg er glad for, at jeg valgte at se den i 3D, selvom det betød at jeg skulle se den på spansk.

3D-brillerne er dog det, der trækker ned ved denne oplevelse. Tilbage i 80erne eller 90erne, hvor man først kunne se 3D på fjernsynet, med nogle briller lavet af pap og to stykker film, vejede brillerne ikke særlig meget, men det har ændret sig…meget. Da vi kom hjem fra biografen, havde jeg stadig mærker på næsen efter dem. Derudover var de meget ubehagelige at have på, ikke kun fordi de var tunge, men fordi de sad dårligt, og gled ned af næsen, hvis ikke man sad helt stille. Så når man spiste slik eller bevægede sig lidt, skulle man enten holde på brillerne eller skubbe dem på plads hele tiden. Til sidst sad jeg med hovedet lidt tilbagetiltet, hvilket var den bedste løsning. Jeg kunne se flere der tog brillerne af flere gange eller som blev nødt til at holde ved brillerne, for ikke at næsen skulle bukke under. Man ser også meget 80er ud, når man har brillerne på. Det passer måske meget godt, fordi når man idag kan lave alt så lille, at det fylder mindre end en 5-krone og så kommer i biografen og skal have megabriller på for at se film, så føler man lidt, at man er på vej tilbage i tiden.

Derudover var glasset meget fedtet og jeg mener MEGET. Man fik udleveret en vådserviet sammen med brillerne, men den kunne ikke gøre dem rene. Jeg fik ret meget motion, ved at prøve at rengøre glasset, men det var helt umuligt at få alt lortet af. Jeg pussede og pussede, og troede på et tidspunkt, at der ville komme en ånd ud og opfylde mit ønske om nogle rene briller, men det skete ikke. Jeg byttede med Kati da hun blev træt af at have sine på, men det var nøjagtig det samme.

Jeg tror ikke, at biografen helt har forstået, det produkt de sælger. Man kommer ind for at få en enestående oplevelse og betaler 40% mere for at se 3D. Produktet er jo som sådan meget godt, 3D effekterne er helt fantastiske og det giver en helt anden oplevelse af filmen. Men at brillerne er så dårlige, ødelægger en stor del af det. Næste gang der er mulighed for at se en 3D film, vil jeg overveje, om det er det værd. Ikke på grund af prisen, men fordi jeg i en stor del af filmen sad og rettede på brillerne og havde fokus på dem istedet for filmen. Jeg ville hellere betale 100% mere for 3D med gode behagelige briller end 40% mere med dårlige briller. Hvis man køber et par nye meget dyre høretelefoner, er man jo heller ikke tilfreds, hvis hovedbøjlen består af to stykker sejlgarn og mufferne er lavet af toiletpapir, selvom de leverer den bedste lyd i verden. Det ville være en god ide, at der var flere modeller at vælge imellem, så man kunne finde nogle der passede eller det kunne være en mulighed, at man selv kunne købe et par briller i biografen. Det ville jo være en ekstraindtægt for biografen, jeg ville da overveje, at investere i et par.

This entry was posted in Det irriterer mig, Historien er sand, Privat. Bookmark the permalink.

1 Response to Avatar 3D på spansk, med store 3D briller

  1. Posty07 says:

    Bare lige for at sige det med brillerne, så er det nok biografen der er dårlig for alle fik nye briller hver gang, der hvor jeg så den!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.