Hæmorider

Mere end halvdelen af alle danskere over 50 år har hæmorider. Lidelsen skyldes, at tarmslimhinden med de underliggende blodårer bliver løs og begynder at bevæge sig ud igennem endetarmsåbningen (anus) for eksempel ved afføring; det kan således ende med, at hæmoriderne altid hænger uden for anus. Dårlige toiletvaner, forstoppelse og fødsler er medvirkende årsager til hæmorider.
Kilde: netdoktor.dk

Ubehag er nok min første tanke. Mere end halvdelen over 50 år???. Man begynder at bekymrer sig, nu hvor man har passeret de 30 år. Jeg ved godt, at man måske burde bekymrer sig om andre mere alvorlige sygdomme.

Men det er ikke grunden til at jeg skriver om hæmorider, grunden er at jeg syntes, de har fået et forkert navn. Hæmorider lyder ikke som noget der hænger ud af analkanalen. Jeg ville nok have brugt det navn til et farvand, en ø-gruppe eller et gammelt folkeslag. Danmark burde have et farvand vest for Hæmoriderne. Når man kommer fra en fiskerfamilie har man ofte hørt: kuling i Sydlige Utsira, Doggerbanke, Fladen Grund og farvandet vest for Hebriderne Eller måske kunne Hæmoriderne bruges i stedet for Færøerne.

Hæmoriderne kunne være et folkeslag, der levede på samme tid som vikingerne. Fredelige og arbejdsomme handelsfolk med flair for nye opfindelser. Blandt andet opfandt de den tveæggede økse. Hæmoriderne levede i det nordlige Europa i det område der i dag er kendt som Tyskland og Polen, men blev drevet på flugt af vikingerne. De flygtede mod øst, hvor de levede fredeligt i et par hundrede år, før de blev udslettet af Djengis Kahns tropper.

Hæmorider er en af de ting, man ikke ønsker at gå til lægen med og man kan udsætte det mange gange. “Ah, nu glemte jeg igen at ringe til lægen, det er også det dumme fjernsyn, der distraherer mig hele tiden”. At lægen skal til at undersøge din bagende, er bare ikke tiltalende, lige meget om der kommer vaseline, glidecreme, kagecreme eller andre lækkerier på fingrene. Det er skræmmende og man ønsker ikke at høre: “puha, det er en grimmer en du har der, du har et uddødt folkeslag boende i din endetarm”

Hvad hedder de, hvis de ikke hedder hæmorider?

This entry was posted in Fiktion, Hvad?. Bookmark the permalink.

1 Response to Hæmorider

  1. Gunda says:

    Åh nej hvor har du dog den fantasi fra ? Jeg sidder her og klukgriner.
    I daglig tale kaldes de også for “takker”

Leave a Reply

Your email address will not be published.