1980: Jeg slog en tand ud og en tand ind, da jeg faldt ud af barnevognen

Andet indlæg i min livslinie. Da jeg var helt lille, blev jeg nogle gange syg, det gør børn jo. På et tidspunkt nåede jeg de 2 år og blev syg igen. Det skaber selvfølgelig en del problemer, når børn bliver syge. En af de problemstillinger min mor skulle løse, var at lave aftensmad og holde øje med mig på samme tid. Menuen stod på suppe med hjemmelavde kød- og melboller. Hvordan skulle hun så holde øje med mig og lave kød- og melboller på samme tid, aftensmaden skulle jo laves og man kunne muligvis ikke købe færdiglavet suppe? Hun fandt barnevognen frem og havde den stående ved siden af køkkenbordet, så hun kunne holde øje med mig og med maden på samme tid. Problem solved!

Der sker så det uheldige, at hun på et tidspunkt lægger min dyne op over styret på barnevognen. Jeg er vågen og sidder i barnevognen med min sut i munden. Dynen ser åbenbart ret stabil ud, fordi et øjeblik hvor min mor kigger væk, beslutter jeg mig for at prøve at kravle ud på den, med det resultat at jeg laver et meget stilsikkert hovedspring ned på gulvet. Skreg jeg? Det kan kun forestille mig, at jeg gjorde. Syg og hovedspring med munden først ned på gulvet, det må være en god base for et højt skrig.

Den måde jeg foretrak at holde sutten i munden, var at putte halvdelen af det hårde plastik i munden, ud over selve den bløde del der er beregnet til at have i munden. Denne teknik kombineret med et hovedspring med munden først, resulterede i at jeg slog en tand ud, men en anden tand blev skubbet ind og skubbede til en af mine fortænder.

Resultat blev at da mine tænder senere voksede ud, blev den ene fortand skæv. Jer der har skæve fortænder, kan måske nikke genkendende til, at det er pisse irriterende. Når man skal bide noget over, skal man ofte bide to gange. Fx hvis jeg spiser rugbrød med pålæg, skal jeg enten bide flere gange og rammer ikke altid korrekt, så jeg skal bide tre eller fire gange, eller jeg bider og hiver. Problemet er, at man så skal holde fast i pålægget, fordi ellers hives hele pålægget af, hvilket jo ikke er specielt praktisk, med mindre man kan li’ at spise resten af maden uden pålæg. Hvordan er det mon, at kunne bide maden over med et enkelt bid?

Så et godt råd til jer med børn, lad være med at kaste jeres børn på gulvet med munden først, det kan give skæve fortænder.

This entry was posted in Historien er sand, Livslinie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.